Binnenkort gaan wij Vietnamese loempia’s maken en willen wij jullie mee laten genieten van dit recept. Wij leggen met foto’s uit wat en hoe we het gaan doen.
Dus volgen om meer te weten,
Eindelijk is het dan zover, “onze eigengemaakte Vietnamese Loempia” met groenten van de tuin en eieren van hele blije kippen.
Vietnamese Loempia
Benodigdheden voor 80 stuks loempia’s:
- 2.5 kg gehakt (half om half)
- 2 kg wortelen
- 1 kg uien
- 3 losse pakjes so-oen ( inhoud: bean and water)
- 1 zakje Chinese champignons
- 6 eieren van hele blije kippen, alleen het eigeel. ( het eiwit bewaren !!!)
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel zout (Keltisch zeezout)
- 2 pakken bladerdeeg
Het bereiden van de Loempia:
Wortelen raspen en de uien fijn snijden.
So-oen voorweken in warm water en daarna kort knippen.
.
Champignons voorweken in warm water en daarna fijn snijden.
Daarna alles in één grote bak doen en dit alles goed met elkaar vermengen. in volgorde: So-oen, wortelen, uien, champignons, zout, suiker, eieren en gehakt.
Daarna in bladerdeeg rollen ( ongeveer een eetlepel ) en de punt dichtplakken met eiwit.
Laten drogen en in vriezen,
Eet smakelijk.
©Stadstuin Helmond. Auteur Nicole van de Rijt
Lekker!!! Ik heb ze geprobeerd, smaakt naar meer!!
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je wel voor je leuke reactie, Lyda. Hier zijn ze ook niet aan te slepen. 🙂
LikeLike
Hallo wat een lekker recept.
Ik wil het graag maken maar begrijp ik dat alles rauw is? Als je het rolt in het velletje? En hoe lang moeten ze drogen? Hoop op gauw een reactie
LikeGeliked door 1 persoon
Beste Amanda. Het is een heel lekker recept. Inderdaad wordt alles rauw in het rolletje gewikkeld. Wij laten de loempia’s drogen tot ze niet meer aan elkaar plakken. Je kunt ze dan makkelijker in de vriezer stoppen. Wij gebruiken meestal bakpapier om er tussen te leggen. Verder bak je de loempia’s af in olie of stoom je ze in de stoofpan.
LikeLike
Dit is op Stichting Vrienden Stadstuin Helmond herblogden reageerde:
Een mooi recept voor loempia’s
LikeLike