Recepten

Vietnamese Loempia

Binnenkort gaan wij Vietnamese loempia’s maken en willen wij jullie mee laten genieten van dit recept. Wij leggen met foto’s uit wat en hoe we het gaan doen.

Dus volgen om meer te  weten,

Eindelijk is het dan zover, “onze eigengemaakte Vietnamese Loempia” met groenten van de tuin en eieren van hele blije kippen.

Vietnamese Loempia

Benodigdheden voor 80 stuks loempia’s:

  • 2.5 kg gehakt (half om half)
  • gehakt
  • 2 kg wortelen
  • wortels
  • 1 kg uien
  • uien
  • 3 losse pakjes so-oen ( inhoud: bean and water)
  • so-oenso-oen-back
  • 1 zakje Chinese champignons
  • zwamzwam-geweekt
  • 6 eieren van hele blije kippen, alleen het eigeel. ( het eiwit bewaren !!!)
  • eireren
  • 2 eetlepels suiker
  • suiker
  • 1 eetlepel zout (Keltisch zeezout)
  • zout
  • 2 pakken bladerdeeg
  • bladerdeeg

 

Het bereiden van de Loempia: 

Wortelen raspen en de uien fijn snijden.

wortel-1wortel-2 uien-1

So-oen voorweken in warm water en daarna kort knippen.

.so-oen-0so-oen-1aso-oen-1so-oen-2

Champignons voorweken in warm water en daarna fijn snijden.

zwam-geweekt-1zwam-geweekt-2

Daarna alles in één grote bak doen en dit alles goed met elkaar vermengen. in volgorde: So-oen, wortelen, uien, champignons, zout, suiker, eieren en gehakt.

mengsel

Daarna in bladerdeeg rollen ( ongeveer een eetlepel ) en de punt  dichtplakken met eiwit.

Laten drogen en in vriezen,

loempja-klaar

Eet smakelijk.

 

©Stadstuin Helmond. Auteur Nicole van de Rijt

 

 

Advertenties

2 gedachten over “Vietnamese Loempia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s