Geen categorie·Recepten

Pompoencake

Materialen:

  • Springvorm 26 cm doorsnee / brood bakblik
  • Mixer met deeghaken
  • Pannenlikker
  • Klopper
  • Theelepel
  • Weegschaal
  • Dunschiller
  • Aardappelschilmesje
  • Rasp
  • Grote kom

Taart

Ingrediënten:

  • 200 gram boter
  • 250 geraspte pompoen
  • 100 gr bastaardsuiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 eetlepels rozijnen
  • inhoud van een vanille stokje / zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 30 gram amandelen

Bereidingswijze:

Schil de pompoen met de dunschiller of mesje. Rasp de pompoen fijn.

Doe de boter op kamer temperatuur, 100 gram bastaardsuiker en de eieren in een kom en mix deze tot een egaal massa. Voeg de pompoenrasp, 5 eetlepels rozijnen en 30 gram amandelen er bij, en meng dit goed door de massa.

Beboter de springvorm de bestrooi de bakvorm licht in met meel. Dit om aanbakken te voorkomen.

Doe de inhoud van de kom in de springvorm en zet deze in de oven op 180 graden en bak de pompoencake in 45-50 minuten gaar.

Om te controleren of de pompoencake gaar is kun je met een mesje in de taart prikken. Komt het mes er schoon uit dan is de pompoencake klaar, is dit niet het geval dan verleng de baktijd met 5 á 10 minuten.

pomoen 2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s